Geweldloze Communicatie

Geweldloze communicatie is een inspirerende, effectieve en overzichtelijke manier van communiceren, die je je met de nodige oefening goed eigen kunt maken. Juist in deze tijd kan deze methode een tegenwicht bieden tegen conflicten en polarisatie.
Geweldloze communicatie maakt het mogelijk om tegenstellingen te overbruggen, conflicten vreedzaam op te lossen, en jezelf eerlijk te uiten en daarbij in contact te blijven met de ander.

Vier stappen

De methode van de geweldloze communicatie kent de volgende stappen:
– waarnemen wat er gebeurt en dit onderscheiden van je gedachtes en oordelen
– herkennen van de gevoelens die de waarneming in jou oproept
– zoeken van de werkelijke oorzaken van je gevoelens in al dan niet vervulde behoeftes
– omzetten van ‘eisende vragen’ in ‘verzoeken’, waarbij je de ander vrij laat.

Het vergt oefening om de geweldloze communicatie toe te passen in de praktijk. Daar is het cursusaanbod op gericht. Maar uiteindelijk gaat het niet om de methode zelf: die is een middel om het doel te bereiken. Het gaat om het maken van verbinding met jezelf en de ander. Hoe meer je oefent, hoe losser je komt te staan van de methode en hoe vrijer je je kunt uiten. Je zult zien dat het werkt!

Vrijblijvend gesprek

Ben je benieuwd naar de cursussen, heb je vragen, neem gerust contact op. In een vrijblijvend gesprek onderzoeken we of de cursussen bij je passen.

Cursusaanbod

Het samenhangende cursusaanbod van de Bloementuin biedt je de mogelijkheid om de geweldloze communicatie te leren kennen en jezelf de ruimte te geven om je verder te ontwikkelen. Dit gebeurt in groepen van maximaal acht personen. Er is keuze uit: 
– een basiscursus
– een vervolgcursus
– oefenavonden
Het aanbod zal zich de komende tijd uitbreiden.