Agenda Cursussen Geweldloze Communicatie

De eerste helft van 2023 staan de volgende activiteiten op de agenda:

Basiscursus

In de basiscursus leer je de stappen van geweldloze communicatie in jezelf herkennen. Daarmee wordt steeds helderder wat er in jou gebeurt als je met anderen communiceert. Wat maakt dat je soms zo wordt geraakt door wat een ander zegt of doet? Ook leer je met mededogen naar jezelf te kijken als je iets gedaan hebt waar je achteraf spijt van hebt.
In zes avonden is er aandacht voor de theorie achter de geweldloze communicatie. En vooral is er tijd om te oefenen met de vier stappen. Dat gebeurt aan de hand van wat de deelnemers zelf inbrengen.
Data: maandagen 15 mei, 22 mei, 5 juni, 12 juni, 26 juni en 10 juli 2023
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Brandenburglaan 52, Middelburg
Kosten: € 150 – € 225 (voor particulieren)
€ 300 incl. btw (zzp-ers of betaling door werkgever)

Vervolgcursus

In de vervolgcursus verleg je de aandacht deels naar de ander. Je leert hoe je je kunt richten op de ander, terwijl je contact houdt met jezelf. Welke gevoelens en behoeftes leven er in de ander, hoe kun je daar in je gesprekken op een verbindende manier aandacht aan schenken? Dat doe je door te luisteren naar de ander zonder oordelen, invullen, of associëren. Zo leer je de goede bedoelingen van de ander verstaan.
In zes avonden ga je hier uitgebreid mee oefenen, bijvoorbeeld met empathisch te luisteren. Ook oefen je om feedback te geven aan een ander wanneer je je blij voelt.
Start: woensdag 1 maart 2023; inschrijving is niet meer mogelijk
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Brandenburglaan 52, Middelburg
Kosten: € 150 – € 225 (voor particulieren)
€ 300 incl. btw (zzp-ers of betaling door werkgever)

Oefenavonden

Een aantal avonden per jaar kun je vaardigheden oefenen die in de cursussen zijn aangereikt, zodat de geweldloze communicatie je steeds gemakkelijker afgaat. Dit gebeurt zo veel mogelijk met voorbeelden uit het dagelijks leven die de deelnemers zelf aandragen.
Data: dinsdag 24 januari, maandagen 13 februari, 8 mei en 19 juni 2023
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Brandenburglaan 52, Middelburg
Kosten: per avond € 15 – € 25

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een cursus, of wil je eerst nog wat meer informatie? Als je een mailtje of een berichtje stuurt, dan neem ik contact met je op.