Over Margie

Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik het belangrijk vond echt contact te hebben met de mensen in mijn omgeving. Toen ik in 2017 met verbindende communicatie in aanraking kwam, ging er een wereld voor me open: ”Oh, zó doe je dat …” Ik heb ervaren dat deze manier van communicatie veel in beweging kan brengen, zowel bij mezelf als in contact met anderen. 

De Bloementuin

Ik heb een grote tuin. Mijn passie is een ruimte te creëren waar planten, vogels en andere dieren tot bloei kunnen komen, waar ze allemaal een beetje hun gang kunnen gaan. En ik vind het heerlijk in op het mooie Walcheren in de natuur te wandelen.
Dat beeld past bij mijn bedrijf De Bloementuin. Ik bied mensen ruimte waar ze zichzelf kunnen zijn, gezien worden en zich kunnen ontwikkelen. De eerste 10 jaar heb ik dat gedaan voor kleine kinderen in de vorm van een kinderopvang. Nu doe ik dat voor volwassenen in mijn trainingen en coaching. 

Van kinderopvang …

Ik heb 20 jaar ervaring in de kinderopvang. Vanaf 2003 werkte ik als leidster bij peuterspeelzaal Madelief in Middelburg; in 2012 ben ik mijn eigen kinderopvang begonnen, werkend vanuit mijn eigen, op de antroposofie gebaseerde pedagogische visie. Eind 2023 heb ik de opvang afgesloten.

… naar oudercoaching

De ervaringen die ik opdeed in het werken met de kinderen deelde ik met de ouders. Ik raakte meer en meer geboeid door de gesprekken die ik met hen had over de ontwikkeling en de opvoeding van hun kinderen. Die gesprekken voerden we bij de ouders thuis, bij het halen & brengen en tijdens de ouderavonden die ik organiseerde. Dat maakte dat ik me begin 2022, onder supervisie van een psycholoog/coach, ging bekwamen in het begeleiden van ouders die hun kinderen niet bij mij in de opvang hadden.
In 2024 volg ik een training voor coaching met verbindende communicatie.

Muziek
Al vanaf mijn pubertijd is muziek maken een grote hobby: gitaar spelen, zingen, piano spelen. Muziek maken doe ik het liefste samen met anderen: zingen in koren, koren dirigeren, muziek maken met onze zoon die viool en contrabas speelt. Ik vind er ontspanning en vervulling in.
En niet alleen dat: ik geniet ook van de verbinding die samen muziek maken met zich meebrengt.

Studie en werk
Ik ben geboren in Breda in 1960. Na mijn middelbare school studeerde ik ‘voeding van de mens’ aan de Landbouw Universiteit in Wageningen waar ik ook een onderwijsbevoegdheid haalde. In 1989 verhuisde ik met mijn partner naar Walcheren.
Ik heb gewerkt in de gezondheidszorg en de kinderopvang. De vaardigheden die ik in de afgelopen 40 jaar in die sectoren heb opgedaan, breng ik samen in mijn praktijk als trainer en coach in De Bloementuin.
Ik heb me bekwaamd in de verbindende communicatie door trainingen te volgen bij Eveline Beumkes en Thera Balvers. Ze hebben ieder hun eigen invalshoek, het contact met hen inspireert me en helpt me in mijn ontwikkeling. Zo blijf ik leren en ik deel mijn kennis en enthousiasme graag met anderen.

  • basistraining geweldloze communicatie (GC) bij Eveline Beumkes
  • jaartraining GC bij Thera Balvers
  • training coaching GC bij Thera Balvers
  • zelfcompassie/focussen bij Eveline Beumkes