Oudercoaching

Ouder zijn is bijzonder, vervullend en intensief. En tegelijkertijd, hoe blij je ook met je kinderen bent, soms is de sfeer in je gezin anders dan je zou willen. 
Er kunnen conflicten optreden, waarbij je je machteloos voelt. Je snapt niet waarom je kind zich gedraagt zoals het doet, en wat het eigenlijk nodig heeft. Soms twijfel je of je wel de ouder bent die je eigenlijk wilt zijn.

Luisteren naar je kind en het tegelijkertijd
duidelijkheid en veiligheid bieden: hoe doe je dat?
Een praktische aanpak

Oudercoaching richt zich op het enige gedrag waar je zelf direct invloed op hebt: dat van jezelf.
In een reeks praktisch georiënteerde gesprekken sta je stil bij jouw rol en jouw invloed als ouder. Wat roept het gedrag van je kind in jou op? En wat wil je kind jou eigenlijk vertellen met haar/zijn gedrag? Welke knelpunten kom je tegen? Hoe beïnvloed je met jouw gedrag de gang van zaken in je gezin?
Oudercoaching levert je nieuwe inzichten op over jezelf en biedt praktische handvatten om je gezinsleven beter te stroomlijnen. Je leert kijken naar je eigen rol en te begrijpen hoe je je invloed positief kunt inzetten; hoe je naar je kind kunt luisteren en tegelijkertijd duidelijkheid en veiligheid kunt bieden. Zo kun je de sfeer in je gezin ten goede keren.

Soms maken korte rollenspellen deel uit van het coachingstraject. Veel ouders zijn daar blij mee. 
We spelen situaties na waarbij je als ouder soms jezelf en soms je kind speelt. Zo kun je in de huid van je kind kruipen en je kind beter begrijpen. Ook ervaar je hoe je eigen reactie op je kind overkomt. Een rollenspel biedt ook gelegenheid om alternatief gedrag uit te proberen en te oefenen.

Vrijblijvend gesprek

In een kosteloos, vrijblijvend gesprek verkennen we samen je vragen en leerdoelen. Op basis van dit gesprek beslis je of je intekent voor een reeks gesprekken.

Reeks gesprekken

Oudercoaching vindt plaats in de vorm van een of meerdere reeksen van vijf gesprekken van ongeveer een uur; alleen of samen met je partner.
We bespreken datgene waar je als ouder op dat moment tegenaan loopt. Door die situaties grondig te bekijken, krijg je inzicht in je eigen patronen. Dat inzicht kun je meer en meer toepassen in andere situaties.

Data en tijd: in overleg te bepalen
Locatie: Brandenburglaan 52, Middelburg
Kosten: € 65,00 per gesprek van 60-75 minuten

Mocht het bedrag een probleem voor je zijn, neem dan gerust contact met mij op.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een  gesprek, of wil je eerst nog wat meer informatie? Als je een mailtje of een berichtje stuurt, dan neem ik contact met je op.